Loading...

Renovera fönster
i Stockholm

Vi hjälper dig med fönsterenovering i hela Stockholmsområdet.
Hör av dig till oss om du behöver hjälp med
fönsterunderhåll, fönstermålning eller fönsterinstallation.

Fönsterrenovering

Totalrenovering & underhåll av fönster

Fönstermålning

Målning & renovering av äldre fönster

Fönsterinstallationer

Nyinstallation av fönster & karmar vid nyproduktion & ombyggnation

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 24 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


Varför renovera fönster? Vi har genomfört fönsterrenoveringar över hela Stor-Stockholm

Undvik onödiga kostnader genom att renovera era fönster!

Alla fönstertyper bör ses över regelbundet. Men många väljer att nonchalera skador och varningstecken tills det är för sent. Exempelvis om ni väntar för länge kan det tillkomma dyra renoveringskostnader så som fukt- & mögelskador. Det kan även bildas sprickor och färgsläppning på fönsterkarmen.

Minska er värmeförbrukning med fönsterrenovering

Äldre eller felaktigt installerade fönster är bland den största energiboven ni kan ha i er fastighet då er värmeförbrukning får arbeta dubbelt för att behålla temperaturen. Därför är det oerhört viktigt att hålla era fönster i bästa skick!

Renovering av äldre träfönster

Fönsterrenovering i Stockholm är experter på att renovera äldre träfönster. I de flesta fallen är det bättre för miljön att återanvända dina befintliga fönster än att installera nya. Exempelvis kan man byta ut fönstret, renovera fönsterbågen eller skrapa bort gammal färg och måla om. I vår fönsterverkstad har vi tillgång till reservdelar för en fullständig renovering och målning av fönstret.

Hur går en fönsterrenovering till?

  • Våra fönstermontörer kommer förbi för en inspektion och diskuterar vilka åtgärder som ska göras.
  • Era fönster monteras ned och transporteras till vår verkstad. I samma veva monterar vi upp fönsterskydd (även kallade fönsterparaply).
  • I verkstaden påbörjar vi renoveringen genom att skrapa färg, ta bort kitt & glas samt andra beläggningar som behöver åtgärdas. Sist oljar vi in fönsterbågar när allt är färdigt.
  • Vi återvänder till bostaden och monterar upp era nyrenoverade fönster.
  • Våra fönstermontörer städar upp på arbetsplatsen.

Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa fönsterrenovering! Vi arbetar i hela Stor-Stockholm.

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar


Mikael Jörgensen
Projektledare

Mail: offert@fonsterrenovering-stockholm.se

Vanliga frågor Vanliga frågor kring fönsterrenovering från våra kunder runtomkring i Stockholm

Hur täcker man fasaden medan fönstret renoveras?

Vid fönsterrenoveringar behöver man i nästan alla fall ta med sig fönsterbågarna till verkstaden. Då kan man använda ett fönsterparaply som fungerar som frost- & vindskydd. Fönsterparaplyer är i nästan alla konstruerade som hopfällbar ram med en glasfiberarmerad plast som är väldigt hållbar. De är väldigt enkla att montera upp och ned.

Hur fungerar isolerglas?

Isolerglas är en fönstertyp som passar bra till personer som bor i närheten av en motorväg, då det minskar buller och ljud. Det är även bra för er energiförbrukning då det behåller värme väl och isolerar mot kall luft. Glaset fungerar genom 2 eller 3 planglasskivor som är sammansatta så det skapas ett utrymme mellan. Detta utrymme ger därefter en helt isolerande effekt. Vanligast är isolerglas 2- eller 3-glasfönster.

Vad är ett U-värde inom fönsterrenovering?

Ett U-värde är ett mått för att mäta hur värmeisolerat fönstret är. Detta mått tas från hela konstruktionen, vilket inkluderar då båge och ram. Man vill ha ett så långt U-värde som möjligt, då det garanterar högre isoleringsförmåga. Nya fönster har nästan i alla fall lägsta U-värdet, medan äldre högre. Men det går att renovera äldre fönster så dom får ett lägre värde.

Är 3-glasfönster bättre än 1/2-glasfönster?

När man ska välja nya fönster kan det vara svårt att orientera sig runtomkring marknaden. Generellt är 3-glasfönster ett bättre val då det isolerar ditt hem bättre vilket är bra för er energiförbrukning. Men i vissa fall kan det passa bättre med 1 eller 2-glasfönster. För att veta vilken som passar bäst för just er så kan ni kontakta Fönsterrenovering i Stockholm som har bred kunskap kring de olika fönstertyperna. Kontakta oss för en fri offert, så kommer vi förbi och kikar på er fastighet!

Recensioner Se vad våra kunder säger

Ända från början av projektet, så märkte vi att gubbarna hos Fönsterrenovering i Stockholm sköter alla arbeten med hög kvalitet. De kom förbi & lyssnade på våra önskemål & kunde återställa fastighetens fönster till dess forna utseende. Dom jobbade på effektivt & var väldigt serviceinriktade.

Johan Hvenmark

Fönsterrenovering i Stockholm skötte arbetet väl på vår villa i Enskedefältet med nya träfönster och en ny glasdörr ut mot verandan med både leverans och arbete. Dom var framförallt noggranna och arbetade snabbt utan några konstigheter. Efter arbetet var klart så städade dom efter sig rent och prydligt.

Peter Hedmark, Enskedefältet

Vi är jätte nöjda med Fönsterrenovering i Stockholm. Vi behövde byta ut fönster till 5 lägenheter i vår bostadsrättsförening på Östermalm. Huset som byggdes på 40-talet fick behålla sina fönster som de tog till sin verkstad och reparerade. Vår projektledare lyssnade på våra önskemål och svarade på alla frågor vi hade under arbetets gång.

Irene Jansson, Östermalm

Våra senaste Projekt Nedanför kan ni se ett axplock av våra projekt i Stockholmsregionen

Kv. Modet. Bagarmossen

Underentreprenör vid nyproduktion av bostäder till bostadsrättsförening Kvarter Modet med 12 st nya Radhus i Bagarmossen.

Albanova. Universitet

Trapphusmålning av 6 st. trapphus i forskningslokaler samt måleriarbeten i biblioteket, takmålning i Albanova vid Stockholm Universitet.

Projekt 3

Måleriarbeten vid totalrenovering med nya fönster till universitets och forskningslokaler i Vetenskapens Hus vid Roslagstull Vasastan. 

Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa fönsterrenovering! Vi arbetar i hela Stor-Stockholm.

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar


Mikael Jörgensen
– Projektledare

Mail: offert@fonsterrenovering-stockholm.se