Fönsterrenovering i Stockholm

tata fonster 1 750x350 1

Hur tätar man fönster?

Att täta fönster är en viktig del av att hålla värmen inne och kall luft ute, vilket kan bidra till att minska dina energikostnader och göra ditt hem mer bekvämt. Här är några steg för att täta fönster:

  1. Inspektera fönstret: Först måste du inspektera fönstret för att se var luft kan komma in eller ut. Kontrollera tätningen runt fönsterkarmen och om det finns några sprickor eller hål i fönsterlisten.
  2. Rengör ytan: Innan du börjar täta fönstret, se till att rengöra ytan runt fönstret med tvål och vatten för att ta bort smuts och damm.
  3. Använd tätningsmedel: Använd tätningsmedel för att fylla i eventuella sprickor eller hål i fönsterlisten. Du kan använda silikonbaserat tätningsmedel eller akrylbaserat tätningsmedel beroende på vilken typ av fönster du har.
  4. Använd tätningsremsor: Tätningsremsor kan också användas för att täta fönstret. Dessa remsor är självhäftande och kan enkelt fästas runt fönsterkarmen för att förhindra att luft kommer in eller ut.
  5. Installera väderstripp: Om du har ett äldre fönster kan du installera väderstripp runt fönsterkarmen för att förbättra tätningen.
  6. Testa tätningen: När du har tätningsmedel, tätningsremsor och/eller väderstripp på plats, testa tätningen genom att stänga fönstret och känna efter om det finns någon luftström runt fönstret. Om du fortfarande känner luftström, kontrollera om du har missat några sprickor eller hål som kan täppas till.


Genom att täta fönstren kan du förbättra energieffektiviteten i ditt hem och göra det mer bekvämt och tyst. Hör med oss om du behöver hjälp av en professionell fönsterfirma!

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-580 97 938
offert@fonsterrenovering-stockholm.se

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?