Fönsterrenovering i Stockholm

Energiglas 479x350 1

Energiglas, vad är det?

Energiglas, även känt som låg-emissionsglas eller termoglas, är ett speciellt typ av glas som används för att förbättra energieffektiviteten i byggnader. Energiglas består av två eller flera glasrutor som är separerade av en gasfylld glasränna. Mellanrummet mellan glasrutorna minskar värmeöverföringen, vilket resulterar i bättre isolering och lägre energiförbrukning.

Energiglas fungerar också genom att ha en beläggning på en av glasrutorna som reflekterar infraröd strålning tillbaka in i rummet. Denna beläggning kallas för en “låg-emissionsbeläggning” och den minskar också värmeöverföringen genom glaset.

Energiglas kan användas i olika typer av fönster, dörrar och glasfasader, och det finns olika grader av energieffektivitet att välja mellan beroende på hur mycket isolering som behövs. Energiglas kan bidra till att minska uppvärmningskostnader under kalla månader och att minska behovet av luftkonditionering under varma månader. Energiglas kan också hjälpa till att minska mängden skadlig UV-strålning som passerar igenom glaset och därmed skydda inredningen i byggnaden från solblekning.

Sammanfattningsvis är energiglas ett speciellt typ av glas som används för att förbättra energieffektiviteten i byggnader. Det fungerar genom att ha flera glasrutor och en låg-emissionsbeläggning som minskar värmeöverföringen och bidrar till att minska energiförbrukningen. Kontakta oss om du funderar på byta till energiglas!

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-580 97 938
offert@fonsterrenovering-stockholm.se

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?