Fönsterrenovering i Stockholm

olika fonster 1 750x350 1

Vad finns det för olika typer av fönster?

Det finns flera olika typer av fönster, varav några av de vanligaste inkluderar:

  1. Enkelfönster: Detta är den enklaste och mest grundläggande typen av fönster som bara består av en enda glasruta.
  2. Dubbelfönster: Dubbelfönster består av två glasrutor med en luftspalt mellan dem, vilket skapar en isolerande effekt som minskar värmeförlusten.
  3. Fönster med tre glasrutor: Dessa fönster fungerar på samma sätt som dubbelfönster, men med en extra glasruta och en större luftspalt, vilket ger en bättre isolerande effekt.
  4. Vridfönster: Dessa fönster är utformade för att kunna öppnas och stängas genom att rotera runt en vertikal axel. De är ofta förekommande i modern arkitektur och ger möjlighet till ett speciellt uttryck.
  5. Skjutbara fönster: Skjutbara fönster glider på en horisontell bana och öppnas genom att skjutas åt sidan. De är vanliga i moderna hem och ger en öppen och luftig känsla till rummet.
  6. Korspostfönster: Dessa fönster har två eller flera glasrutor som kan öppnas horisontellt eller vertikalt genom att man vrider på en spak.
  7. Takfönster: Takfönster installeras ofta på taket av byggnader och ger mer ljus och ventilationsmöjligheter.


Det finns också många olika material som kan användas för att tillverka fönster, inklusive trä, aluminium, PVC och kompositmaterial. Valet av fönster beror på flera faktorer, inklusive designpreferenser, energieffektivitet och budget.

Är du osäker på vilket typ av fönster du vill ja, kan du givetvis kontakta oss för rådgivning.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-580 97 938
offert@fonsterrenovering-stockholm.se

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?